About us

Urban Sketchers Eskilstuna är en samling glada människor
som gillar att teckna.
Tisdagar vid lunchtid (oftast) tecknar/målar/ritar vi någon plats i Eskilstuna. Sedan fikar vi.

Besök oss på Facebook!


Vill du vara med? Skicka din mailadress till
bjorn.fundberg@mdh.se

Want to join us? Send an email to bjorn.fundberg@mdh.se to get more information!

Best regards,
Eskilstuna Urban Sketchers

tisdag 5 februari 2013

Sporthallen, Sälen och Lancaster!

Idag gick Sven och Björn till Sporthallen. (De övriga var bortresta, hemma och väntade hantverkare och/eller gjorde något annat). Åsa, som var i Sälen fixade en bild därifrån. Se nedan. Så gjorde även Roberto, fast han skickade sin från Lancaster university. Se nedan, den också.

Bild: Sporthallen, innan man inträder i själva hallen.

Vårt ädla syfte var förstås att dokumentera detta historiska monument, innan det rivs, pulveriseras, kapslas i cement och läggs till slutförvaring i urberget femhundra meter ned i underjorden. Varför detta säkerhetspådrag, undrar ni kanske? Man måste nog vara på plats i något av omklädningsrummen för att förstå. Alla kvarglömda strumpor, kalsonger, susps etc. är inte helt fräscha.
Varning utfärdad.

Svens bild känns lite för snygg. Det känns som om man skulle kunna äta mat på det polerade golvet, eller hur? Björn vill gärna kritisera hans skönmålning som ger en skev och rent felaktig bild av den ruffiga känslan av depression, gammal tobak och regelrätt undergång, som byggnadens innersta sänder ut till medborgarna i Eskilstuna. Låt oss hoppas att det kommande monumentet, Receiver, ställer allt till rätta igen.

Björns satsade alltså mer på äkthet och socialrealism istället. Varenda snusfläck är vacket återgivna på den gamla biljettkuren. 

Bläcket i LAMY-pennan var dessvärre vattenlösligt, så planen att stänka medeltjockt avloppsvatten över papperet fick läggas ned. Tyvärr. Istället gick han mot sina principer (nej, detta händer sannerligen inte ofta) och använde kemikalier (tuschpennor) till den orangea bakgrunden. Dessvärre hade han inte rätt färg.

Åsa, som var i Sälen, skickade en bild därifrån. Härlig fjällkänsla!

Robertos image sent by airmail from the U.K.

Some info from Roberto: A "thinking igloo" in the woods next to the University of Lancaster, UK. 
/Björn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar