About us

Urban Sketchers Eskilstuna är en samling glada människor
som gillar att teckna.
Tisdagar vid lunchtid (oftast) tecknar/målar/ritar vi någon plats i Eskilstuna. Sedan fikar vi.

Besök oss på Facebook!


Vill du vara med? Skicka din mailadress till
bjorn.fundberg@mdh.se

Want to join us? Send an email to bjorn.fundberg@mdh.se to get more information!

Best regards,
Eskilstuna Urban Sketchers

onsdag 3 oktober 2012

Cityhuset!

Igår var det tisdag. Igen.
Urban Sketchers Eskilstuna begav sig med taktfasta steg till Cityhuset i Eskilstuna. Varför dit? Inte på grund av något annat än att vi hade ont om tid och helt enkelt inte hann till Munktell, vilket vi hade planerat. Lasse skulle på föreläsning och Sven och Björn hade bråttom till eftermiddagsfikat.

Hur som helst, vi beställde kaffe och satte oss på fiket (Amarant), mitt i hjärtat av Cityhuset. Cityhuset hette Domus en gång i tiden, men det var länge, länge sedan.

Sven fokuserade på tegelväggen och fann nästan genast att en man och en äldre kvinna skymde sikten. Lösningen blev att lägga in dem också i bilden. Det blev riktigt bra. Här kunde man förstås skriva något om män med mustasch och deras del i världspolitiken/världshistorien, men detta är absolut inte rätt forum för den sortens utvikningar.

Lasse fångade (bildligt, inte bokstavligt...vad vi vet) två av besökarna och fick med en del av bakgrunden dessutom. Bra! 

Björn tog sig genast an sitt livsprojekt, dvs. att rita av samtliga invånare i Eskilstuna. Han började med dessa. Man skulle kunna anta att han har misslyckats en aning med porträttlikheten, men så är inte fallet; folk i Eskilstuna ser nämligen ofta ut på det här sättet. Vad kan Björn göra åt det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar