About us

Urban Sketchers Eskilstuna är en samling glada människor
som gillar att teckna.
Tisdagar vid lunchtid (oftast) tecknar/målar/ritar vi någon plats i Eskilstuna. Sedan fikar vi.

Besök oss på Facebook!


Vill du vara med? Skicka din mailadress till
bjorn.fundberg@mdh.se

Want to join us? Send an email to bjorn.fundberg@mdh.se to get more information!

Best regards,
Eskilstuna Urban Sketchers

tisdag 25 september 2012

Café 21:an!

Idag besökte vi Café 21:an. Trevligt ställe och gott om stoff för den som vill teckna. I Eskilstuna har vi belönats med ett stort antal så kallade original. Se bara på oss! Hur som helst, vi fokuserade alltså på människor i cafémiljö. Ett ofta återkommande tema, tycks det.
Sven och Lasse gör en mental bearbetning av dagens kreativa aktivitet.

Björn och Sven jämför pekfingrar.

Café 21:an. Bra salladsbuffet och ljus och fin miljö.

Svens bild blev ju riktigt bra den här gången också. 

Björn har fyllt 44 och har börjat intressera sig för tanter. Till exempel dessa två kvinnor som satt precis på horisontlinjen en bit bort (=lättare att rita av). Förmodligen var de släkt med varandra. Den som granskar noga upptäcker ganska snart att de har likadana hakor. Släktförbannelsen?

Lasse tuschade och struntade i färgen. Och det gjorde han bevisligen rätt i.


Urban sketchers tisdag 25/9!

Idag kl. 11.30-12.30 ca tecknar vi på fiket i 21:an. Alla intresserade är välkomna!

/Björn

onsdag 19 september 2012

Tisdagen den 18 september (Rothoffsvillan)


Rothoffsvillan i Eskilstuna. Rymmer ett café. Här kan det vara läge att länka till den här spännande grejen
som Sven och Björn gjorde för några år sedan. Klassiker! Lovar!
En stor dag; Björn fyllde 44. De snälla gubbarna i ritarklubben bjöd på fika och hade köpt nya pennor åt mig. Nu återstod att se om problemet med mina teckningar verkligen kunde skyllas på pennorna (som jag påstått under upprepade utfall mot de oskyldiga undersåtarna). Dessvärre hade jag ont om tid och fick slafsa ihop en teckning på någon halvtimme eller så. Och därmed kunde jag – eftersom pennorna var mycket bra – skylla på tidsbrist istället. Sven och Lasse satt längre, så deras bilder blev betydligt bättre. Har de aldrig hört talas om solidaritet? Hans Henningsson var med han också, fast utan att rita. Bra!

Café Systrarna i parken. Fint.

44-åringen. Om bilden är oskarp så har det att göra med den konstnärliga friheten.
Det var nämligen fotografen Hans H som tog den och folk som är duktiga på något ska ju alltid krångla. Kanske kan lite förklaras av att han använda min slöa mobilkamera. Smart va? Kamera i mobilen! Finns i fackhandeln!

Lasse Frankenstein är laddad!

Lasses bild/inlägg:

I anslutning till firandet av Björns födelsedag fick vi till en lyckad combo med fika och tecknande. Jag gav mig i kast med inredningen – tusch och akvarell. Dessvärre var papperskvaliteten inte riktigt överens med akvarellfärgerna så nästa gång blir det annat papper.  


Sven färglägger. Det blir förstås sjukt snyggt. Man blir så trött på folk.
Svens bild kommer förresten snart. Jag tänker dock inte hjälpa till att lägga ut den....


Björns vrålsnabba skiss. 100 % blyerts, resten akvarell. Nu slår det mig att jag liksom specialiserat mig på kaféinredningar. Kan säkert bli en ny yrkeskarriär för mig. Ajöss MDH!

Svens bild




tisdag 11 september 2012

En solig tisdag den 11/9

Ännu en trevlig tisdag med pennan i handen. Denna gång blev det en blyertsbild utanför det nyrenoverade stadshotellet. Det var många fönster och vinklar att förhålla sig till. Oj oj!

Elite Stadshotellet!

Lasse och Sven jobbar som besatta!


Idag (11/9) gick vi alltså till det restaurerade och nyss nyöppnade stadshotellet. Jag (Björn) hann bara med entrén. De där tretton fönstren såg inte så roliga ut heller... Vad mer kan man säga? Vädret var mycket soligt. Varmt; pennan halkade i handen och därför kan man nog se en eller annan miss i min bild (om man synar under lupp alltså). Jobbade med blyerts, tusch och mina härliga akvarellfärger (Winsor & Newton!).
(Elite Stadshotellets entré. Björns tolkning)


Sven gjorde dock tappra försök att övervinna sin skräck för fönster och gjorde alla tretton. Bra jobbat. Han fick belöningen - en rejäl fika på Café Smak som han fick betala själv.




måndag 10 september 2012

Elite stadshotellet i Eskilstuna

I morgon vid lunchtid ska vi avbilda det nyligen restaurerade stadshotellet i Eskilstuna. Vi vill passa på; man vet ju aldrig...
Hänga med? Maila bjorn.fundberg@mdh.se


onsdag 5 september 2012

Tuesday afternoon in the library

(Björn Fundberg)

Tuesday afternoon, we (Lasse, Sven & Björn) went to the café located in the public library in Eskilstuna.  The image above shows Björns attempt to draw the desk in the café. Also, Björn had time to sketch this mysterious man a few metres away.

(Björn Fundberg)



Down below is Sven's interpretation of the desk. 
This café has great atmosphere and also, as we all noticed, great cakes and coffe. 

(Sven Holmberg)